Hvad er den rigtige mængde søvn for dig baseret på din alder?

De anbefalede søvntimer for hver alder er forskellige afhængigt af personens livsfase. Førskolebørn har brug for mellem 10 og 13 timers søvn. Teenagere har brug for ni timers søvn, mens børn i skolealderen kræver otte til ti timer. Voksne bør sigte mod at sove i syv til ni timer. Dit helbred er i fare, hvis du sover i mindre end syv timer. Du kan føle dig træt og groggy, hvis du får mere end syv timers søvn.

Ideelle søvntimer for spædbørn og småbørn er ni til elleve timer. Babyer kan have en eller to korte lure i en alder af fire. De får dog ikke mere end ni timers søvn. Teenagere kræver mellem 8 og 10 timers søvn hver nat, selvom dette kan variere. For at bestemme det bedste tidspunkt at starte og stoppe en tidsplan skal forældre forstå deres barns alder og livsstil. Teenagere har mere ansvar og er ofte under stress, hvilket kan gøre det sværere at få nok søvn.

Der er mange faktorer, der påvirker, hvor meget søvn du får, såsom dit køn, alder og niveau af fysisk aktivitet. Din søvnvarighed er mest sårbar over for fald i de første seks måneder. Den laveste gennemsnitlige søvnvarighed findes blandt alle etniciteter, hvor asiater er mindst tilbøjelige til at opleve det. Denne forskel bør betragtes som globale normer. Det er vigtigt at få det bedste ud af din søvn ved at sove på det anbefalede niveau fundet via sleepzone.dk.

Børn, der har søvnproblemer, kan have brug for mere søvn. Teenagere skal kunne fokusere på skolearbejde og afslutte opgaver uden at føle sig trætte. En gennemsnitlig voksen har brug for otte timers søvn hver nat. Børn, der sover mindre end otte timer om natten, er fire gange mere tilbøjelige til at blive syge. Ifølge American Academy of Sleep Medicine bør børn få mindst otte timers søvn hver nat. Du skal også bemærke, at mindre afvigelser fra de anbefalede søvntimer efter alder er helt normale. Hvis dit barn har søvnproblemer, skal du kontakte en læge eller børnelæge. Du kan have en søvnforstyrrelse eller en anden tilstand, der kræver en længere søvntid om natten.

Dit barns helbred afhænger af deres søvnvaner. Dit barns søvnvaner starter ved fødslen. Dit barn kan kæmpe for at sove om natten eller fungere i løbet af dagen, hvis de ikke får nok. Selvom mindre afvigelser fra de anbefalede søvntimer pr. Nat måske ikke har en væsentlig indvirkning på dit barns helbred, er det vigtigt at søge lægehjælp straks, hvis dit barn ikke får nok søvn. Nedenfor er et diagram, der viser, hvor meget søvn dit barn skal få på 24 timer.

Forskning har vist, at den optimale mængde søvn er afhængig af alder. Ohayon og hans kolleger gennemførte en undersøgelse på befolkningsniveau i 2004, der viste, at den anbefalede søvnvarighed ikke er ensartet på tværs af aldersgrupper. Dette kan skyldes kulturelle forskelle eller skole-/dagtilbudsskemaer samt individuelle præferencer. Det tjener som en retningslinje for politisk beslutningstagning og sunde sovevaner, uanset årsagen. Mængden af søvn, som en person har brug for, afhænger af deres livsstil og behov.