Er du lytter til lydbøger?

Lydbøger er historier eller bøger, der kan lyttes til, men ikke læses. En lydbog optager simpelthen nogen, der læser en bog. De kan lyttes på cd’er, MP3-enheder eller håndholdte afspillere. Der er mange typer lydbøger, afhængigt af lytterens præference. Der er:

En af de to typer lydbøger er “Ubegrænset adgang”, som gør det muligt for lytteren at lytte til bogen så mange gange, som de ønsker. En anden form for lydbøger er “Begrænset adgang”, som gør det muligt for lyttere kun at gentage bestemte ord eller sætninger, men ikke øger deres forståelse. Apps med ubegrænset adgang til lydbøger er gode til folk, der nyder lange bøger, og dem, der ønsker at forbedre deres forståelse ved at lytte til historien et par gange mere. Unabridged er en forkortet læsning af hele teksten. En lydbog er også kendt som “kondenseret lydbøger”, hvis den indeholder en kortere version. Disse udtryk henviser alle til det samme.

Du kan lytte til lydbøger på håndholdte enheder som mp3-enheder, mobiltelefoner og iPods. Mange mennesker bruger deres mobiltelefoner som en måde at holde deres lydindhold. Når du lytter til lydbøger på din håndholdte enhed, har det den fordel, at du kan nå bag dig og læse eller lukke øjnene for at lytte til lydindholdet. Hvis du lytter til lydbøger på en MP3-afspiller, f.eks. en langærmet cd eller på din telefon, er det ikke til gavn, at den findes på din håndholdte enhed, medmindre du kører og læser lydbogen.

Du kan lytte til lydbøger på din computer eller bærbare computer samt enhver anden hørbar enhed som en iPod eller MP3-afspiller. Du kan lytte til lydbøger på din computer ved at downloade et lydbogsprogram. Du kan gennemse dit bibliotek, føje lydbøger til din læseliste og endda oprette dine egne lydbøger.

Dit Bluetooth-headset er den bedste måde at lytte til lydbøger på, mens du lytter på din MP3-afspiller som fx lydbogreolen. Du kan Bluetooth synkronisere din iPod, iPhone eller iPod med din bærbare computer ved hjælp af en lydbogs app. Dine lydbøger vil altid være tilgængelige for dig. Du kan finde lydbøger mange steder, såsom Amazon og Audible.

Lydbøger fungerer på samme måde som almindelige trykte bøger. Med en af cd-brændingsenhederne kan du klippe en bog midt over og brænde lydindholdet på en cd. Hvis du vil have den med dig, kan du bære den rundt på eller afspille den på din bærbare musikenhed eller stereoanlæg i hjemmet. Hvis du har det med dig, kan du lytte til det på dit tv eller dvd.